Любопитно

Обучиха библиотекари от Хасковско на работа с ръкописи

Двудневно обучение на тема „Ръкописи, старопечатни книги, редки и ценни издания“ организира Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Поканени бяха и библиотекари от Димитровград, Свиленград, Ивайловград, Харманли, Любимец, Симеоновград.

Целта на курса е изграждането на базисни умения за работа с ръкописи, старопечатни, редки и ценни книги, които са богатство за всяка библиотека. Лекторте д-р Бояна Минчева и доц. д-р Елена Узунова от Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ започнаха участниците със спецификата на ръкописите и старопечатните книги, с актуални проблеми на описанието, дигитализацията, съхранението, опазването и презентирането на специалните колекции.

Обучението е част от проекта „Регионална библиотека „Христо Смирненски“ -информационен, културен и обучителен център“, подкрепен от Министерството на културата, съобщи директорът Кирилка Страшникова.

Библиотека

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button