Регион

Година и половина затвор за нападателя на възрастния мъж в Браница

Година и половина затвор след споразумение получи от Харманлийския районен съд 33-годишен мъж за грабеж на пенсионер в село Браница, съобщават от прокуратурата.

В нощта на 9 срещу 10 май 78-годишният Димитър Господинов беше нападнат, пребит и ограбен. Нападателят задигна портмоне с 220 лева и преби възрастния човек, който едва стигна до съседите си, за да потърси помощ.

Грабителят се наметнал с тъмно одеяло, за да не бъде разпознат и прескочил оградата на къщата. Той се скрил в двора, близо до входната врата на дома и зачакал възрастния мъж да излезе. Към полунощ пенсионерът запалил осветлението и отворил входната врата. През това време обвиняемият изскочил от тъмната част на двора и хвърлил върху пенсионера одеялото. 78-годишният мъж паднал на циментовата площадка пред входната врата и тогава нападателят започнал да му нанася удари с юмруци по главата и тялото, взел въже от простора за дрехи и му вързал ръцете. След като задигнал портмонето с парите нападателят се прибрал и го предал на брат си, като му казал да ги скрие, без други обяснения.

Тогава жители на селото разказаха, че това не е първият подобен случай. Възрастният човек бил нападан няколко пъти и преди това.

Определението на Районен съд – Харманли е окончателно. Днес присъдата е приведена в изпълнение.

Главният прокурор е в Харманлийско заради пребит 78-годишен мъж

 

Засилено полицейско присъствие в Браница, арести в Хасковско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бяс
Бяс
23.10.2020 17:04 17:04

Брях много ,,голяма“ присъда за грабеж!

Ром
Ром
23.10.2020 18:53 18:53

Не е за съд……за друго е това същество.

Back to top button