Хасково

Глобиха 19 за неносене на маски и неспазване на карантината в Хасковско

Продължава засиленият контрол за спазване на противоепидемичните мерки в Хасковска област.

На днешния областен кризисен щаб от РЗИ са докладвали, че в периода от 19 октомври до тази сутрин са извършили 63 проверки. Съвместно с полицията са проверени 29 търговски обекта, като са издадени 4 акта – 2 за неносене на маска и 2 за липса на дезинфектанти.

От полицията са съобщили, че през седмицата са проверили 217 души, поставени под карантина. Издадени са 15 акта за неспазване на карантината и са образувани две досъдебни производства.

Както Haskovo.info писа, заради високата заболяемост в общините Хасково и Димитровград се налагат 3 допълнителни противоепидемични мерки. Първата е за осигуряване на физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места, чрез въвеждане на дистанция от 1.5 метра между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. и създаване на организация за еднопосочно движение на гражданите, където е приложимо. Тук кметът на Димитровград Иво Димов е казал, че на Неделния пазар това не може да стане, защото входовете са 25. Втората мярка е задължително носене на защитни маски за лице от хората на пазари, тържища и други сходни места. Третата е за намаляване гъстотата на пътниците в обществения транспорт, чрез увеличаване броя на използваните транспортни средства, при необходимост.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Колю
Бай Колю
23.10.2020 20:08 20:08

Ресторант ПЕЩИТЕ работят без маски клиентите неспазват дистанция ,нямат дезинфектанти !!! Никой не ги проверява ???

Анонимен
Анонимен
25.10.2020 14:53 14:53
Отговор до  Бай Колю

Значи ,не им пука , че се пуши навсякъде, ама глобяват за маски.!!!

Васко
Васко
23.10.2020 22:37 22:37

Свещи и кандила да си купят с парите от глобите!

К. О. Л.
К. О. Л.
23.10.2020 23:51 23:51
Отговор до  Васко

Няма как актовете да издържат в съда, има закон за частично закриване на лицето. Закона е над наредба и заповед. ДЕМАСКИРАНЕ, ако сме народ

Back to top button