Хасково

И хасковски медици с призив за спазване на мерките срещу COVID-19

Призив за дисциплина и спазване на противоепидемичните мерки срещу коронавируса отправи тази вечер дежурният екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково.

Медиците излязоха навън с включени светлини на телефоните си. „Нашият живот зависи от вашата дисциплина“ е посланието на хасковските медици. Техният апел е за спазване на мерките, за да се ограничи разпространението на вируса и по този начин да се съхрани здравето и животът на хората. Основните мерки са носене на маска, спазване на дистанция, редовна дезинфекция, както и навреме потърсена лекарска помощ при нужда.

Подобен призив за поредна вечер отправиха лекари и медицински сестри от големите столични болници. Те призовават обществото за солидарност в трудните времена, в които разпространението на COVID-19 става все по-голямо.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.10.2020 23:15 23:15

Те лекарите спазват всички мерки и ги знаят по-добре от нас. Тогава, защо има заразени сред тях?

Д-р
Д-р
29.10.2020 10:18 10:18
Отговор до  Анонимен

Защото медиците са в пъти повече изложени на вируса. Пациентите кашлят , дишат тежко. Медиците , особенно от бърза помощ, трябва да го прегледаг. Стои близо до него. Те не са с противогази. Маската да си намести и може да разнесе вируса по лицето си. Независимо какво мнение имате за един или друг лекар уважавайте труда им. Ситуацията за медиците е най- сложна.Буквално рискуват здравето си. Когато някой позвъни на 112 едва ли му идват мисли да обвинява лекарите , а ака помощ от тях.

Анонимен
Анонимен
29.10.2020 16:08 16:08
Отговор до  Д-р

Ами г-н докторе то на снимката ваш колега е без маска на какво отгоре ни призовават ние да носим???!!!!!

Back to top button