Хасково

Затварят пенсионерските клубове, забраняват семейните мероприятия над 30 души в Хасковско – ВИДЕО

Преустановяват се посещенията на всички пенсионерски клубове и такива за хора с увреждания на територията на Хасковска област, реши областният кризисен щаб.

Второто решение на щаба, обявено от неговия председател Стефка Здравкова, е преустановяване провеждането на групови семейни мероприятия над 30 човека от 2 до 30 ноември. Това се прави заради нарастване на броя на заразените в Хасковска област, която вече е в оранжевата зона по заболеваемост, като се очаква скоро да влезе и в червената зона.

Активните случаи към момента в Хасковска област са 292. В болница са настанени 69, като най-много са в МБАЛ – Хасково, в бившия Тубдиспансер в Хасково, МБАЛ – Димитровград и МБАЛ – Свиленград. Здравкова каза, че няма да бъде върнат нито един пациент, който има нужда от хоспитализиране. Подобрена е координацията между спешна помощ и болниците. Сега единствено в МБАЛ – Харманли няма хоспитализирани заразени.

От миналата седмица до днес са проверени 387 под карантина в региона, съставени са 33 акта за неносене на маски и 187 предупредителни протокола, проверени са 122 търговски обекта. Продължават засилените проверки в Хасковска област.

Поради нарастващата заболяемост на заразените от COVID-19 се отменя и провеждането на концерта „Есенна фолклорна палитра“, част от програмата на Есенните музикални дни „Жул Леви`2020. Събитието бе планирано за Деня на народните будители – 1 ноември на площад „Поезия“ в Димитровград.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ММ
ММ
29.10.2020 19:34 19:34

А Тая ненормалната директорка на училище в града няма ли кой да я затвори в лудницата вече! То бива болни амбиции, ама толкова неадекватно управление – няма никъде по света. Назначила си е абсолютно некадърни заместник директорки – нищо не умеят и не знаят – нито правилници и закони знаят, нито могат документи да създават, една заповед не могат да напишат, нито с електронна поща могат да боравят, нито справки да правят и попълват, нито организационни умения имат – не знаят нищо за учениците, за дейностите в училище – пълна трагедия! Вече толкова месеци се оглеждат и това не знаят, онова не били правили – ама като подписвахте договора на високата заплата не казахте, че сте пълен резил. Тая харманлийска селянка толкова проста да е, че вече не вижда по далече от носа си и далаверата! Или толкова е оглупяла от мазнене и лъжливи комплименти и малоумни лизачки – че нищо не може да види и прецени обективно!

Анонимен
Анонимен
29.10.2020 21:28 21:28
Отговор до  ММ

Не ви ли омръзна да пишете за хора, от които никой не се интересува освен вас самите. Под половината новини четем глупости за някаква директорка, за която ви пука само на вас. Айде спрете се. Не ни е интересно, а вие се излагате

и какво
и какво
30.10.2020 8:06 8:06

А ни мои така – тая Комфортната обича да е по всички новини! Тя ако не се види някъде изписана и цитирана – не се чувства добре! А какво се пише за нея – това, което е заслужила! Факти – само факти. А ти анонимен – ако ти се наложи детето или внучето да ти ходи на училище при тая директорка и да трябва нимфоманка или неграмотна учителка да го обучават ще разбереш да какво става въпрос!

Анонимен
Анонимен
30.10.2020 8:51 8:51
Отговор до  и какво

Но никого не му се налага да си праща детето в конкретно училище. Ако не ви харесва можете да го преместите другаде. Конкретната директорка и учителите не ги познавам, но и не ме интересува. Подобно изразяване като вашето обаче не води до нищо. Ясно е, че някой просто атакува някого, което е безсмислено.

Анонимен
Анонимен
30.10.2020 8:49 8:49

И ако попадне на луда учителка като теб – също. Дано вече да си извън училище

Back to top button