Хасково

Ученик, учител, лекар и лаборант са сред 54 новозаразени в Хасковско, двама починаха, четирима оздравяха

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 54 нови положителни случая на коронавирус, двама са починали и четирима са оздравели, съобщават от областния кризисен щаб.

21 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 15, Харманли – 8, Свиленград – 6, Симеоновград – 1, Ивайловград – 2, Стамболово – 1. Сред положителните са ученик от 7 клас и педагогически съветник от Първо Основно Училище „Иван Вазов“ в Свиленград, където епидемиологичното проучване продължава. Положителен е и учител от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. След проведено епидемиологично проучване под карантина ще бъдат поставени три класа – 10 А, 10 Б и 10 В. Инфектирани са още лекар от МБАЛ-Хасково и лаборант от Хасково.

Починал е мъж на 71 години от община Хасково, който е постъпил в МБАЛ-Хасково на 24 октомври и е диагностициран на 26-ти. Мъжът е имал хронично белодробно, сърдечно заболяване и диабет и е починал на 28 октомври. Втората жертва е мъж на 85 години от община Хасково. Той е диагностициран на 28 октомври и починал същия ден в лечебно заведение извън областта. Мъжът е имал хронично белодробно и сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 653. Общо хоспитализираните са 77. В МБАЛ-Хасково са настанени 51, в МБАЛ-Свиленград – 14, в МБАЛ-Димитровград – 5, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 3. В лечебни заведения извън областта се лекуват 4. На домашно лечение са 256, починали са 41, а оздравелите са 278 човека.

2 689 са новозаразените в страната при направени 11 376 теста. 28 са починали вчера, а оздравелите са 536. 2 376 са настанени в болница, като 167 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Любопитен
Любопитен
30.10.2020 9:55 9:55

Кой е лекарят от МБАЛ Хасково

хоп-троп
хоп-троп
30.10.2020 14:29 14:29

Вирусът идва за всички Болни, Невменяеми, Хиперактивни директорки на училища – особено за една! За всички мръсотии, които направи на хората в цял един колектив – разтури го и подмени учителите в него с некадърни подмазвачки, женички и лизачки на задника й! Такива долни постъпки, интриги, обиди, подигравки и крясъци онзи отгоре не може да подмине! Вече и се връщат, клетвите на хората! И на цялата и рода също!

дулитъл
дулитъл
01.11.2020 16:22 16:22

Е тая лудата директорка бостанджийка още ли не са я вкарали в лудницата. За такава паталогична лудост с агресивни прояви – лечение няма! За жалост и мъж край нея очевидно няма да й тегли един бой и да я откаже да се излага – то болест, болест, ама после родата цял живот носи срама на лудите си роднини!

гого
гого
04.11.2020 20:18 20:18

Народа не случайно е казал – Пази боже сляпо да прогледне. В този случай – Пази боже просто любимешко бостандийче да стане директор на училище! Трагедия, комедия, пародия, съспенс, трилър, драма в едно! Наистина опази боже!

Back to top button