Хасково

25 потърсиха помощ от домашно насилие, сред тях са шестима възрастни мъже от Хасково

25 жертви на домашно насилие са потърсили помощ при специалистите на фондация „Х&Д Джендър перспективи“.

16 от случаите са в Хасково, сред които са шестима възрастни мъже. Те са тормозени от синовете си най-често за пари и имоти. Насилието над хората е психическо и физическо. Пет от случаите на насилвани жени са в Свиленград, а 4 – в Димитровград. Наскоро от фондацията са работили и с четирима извършители на насилие.

Работата с последните случаи е в рамките на проекта „Ограничени, но заедно! Отдалечени, но не сами!“, финансиран от правосъдното министерство. Издадено е ръководство за социална работа с жертви на домашно насилие и извършители на насилие, брошури и стикери.

Въпреки пандемията засега продължават присъствените консултации с пострадали. Телефоните за връзка са: Хасково – 0878 567 659, Димитровград – 0879 132 080, Свиленград – 0877 220 655. Пет жертви на домашно насилие са настанени към момента в кризисния център в Димитровград, като там капацитетът е за 10. В пандемията обаче разпоредбите са настаняването да става само след отрицателен PCR тест, като в момента има проблем с финансирането на тестовете.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button