Хасково

С поднасяне на цветя Хасково отбеляза Деня на народните будители

Хасково отбеляза 1 ноември – Ден на народните будители без тържествена церемония заради пандемията от коронавирус.

Кметът Станислав Дечев поднесе цветя пред паметника на Народните будители. Заедно с него почит пред делото на будителите отдадоха народният представител Евгения Ангелова, областният управител Стефка Здравкова, заместникът й Митко Петров, заместник-кметовете Мария Вълчева и Танер Емин, началникът на отдел „Образование“ Йорданка Иванова.

Паметник

В профила си във Фейсбук кметът написа: „Днес отдавам почит на всички, които са посветили делата и живота си на българското духовно израстване. Честити да бъдат съвременните български будители – учени и изследователи, учители, духовници, писатели, поети, журналисти, читалищни деятели, творци от всички сфери на обществения живот и от всички поколения. На Вас дължим своята национална памет и самочувствие. На Вас доверяваме възпитанието и израстването на децата си. Благодарение на Вас българската култура, наука и образование получават заслужено европейско и световно признание.

Бъдете все така будни и в тези тежки дни ни давайте упование и вяра чрез Вашия талант, творчество и отдаденост на България! Честит празник!“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
01.11.2020 16:37 16:37

Много интересно? На тържеството няма нито един будител?

Back to top button