Регион

23 са с коронавирус след военното учение на полигона „Корен“

23 участници във военното учение на полигона „Корен“ край Хасково са с положителни проби за коронавирус, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Haskovo.info припомня, че учението продължи близо 2 седмици и приключи в края на октомври. То беше най-мащабното в последните 18 г. и в него участваха над 2 400 военнослужещи с няколко стотин единици бойна техника. Миналата седмица официални гости на учението бяха Каракачанов и президентът Румен Радев.

Военният министър каза още в ефира на бТВ, че заразените са по-малко от 1% от всички участници в учението, което показвало, че на място са спазвани противоепидемичните мерки. Той допълни, че е необходимо армията да провежда подобни планови учения. Подготовката за това на „Корен“ е продължила половин година и е струвало над 1.5 млн. лв.

Към момента заразените военни и цивилни в Министерството на отбраната са над 300, сред които и висши офицери.

Според министъра още не е дошло времето армията да изгражда полеви болници. По неговите думи ще е по-ефикасно да се използват първо почивни бази и хотели и припомни, че големият проблем е в недостига на медици.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сашо
Сашо
02.11.2020 18:46 18:46

Шкембе Войвода, ако имаше чувство за отговорност, щеше да отмени това и без това безсмислено учение! Той носи отговорност за тези 23 болни, и кой знае още колко деуги покрай тях!

Back to top button