Хасково

Доставят храна и лекарства на нуждаещи се в Хасково и 29 села

Община Хасково продължава да предоставя услуги в домашна среда по патронажната грижа за възрастни и хора с увреждания, както и подкрепа за най-уязвимите от COVID-19, съобщават от кметството.

Социални асистенти продължават да предоставят мобилни услуги до дома с цел ограничаване контактите между хората. Целева група по проекта са възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, самотно живеещи възрастни хора, които имат необходимост от подкрепа, пълнолетни с увреждания и техните семейства, самотни родители c дете до 12 г., поставени под карантина във връзка с COVID-19 от здравните власти.

Община

При необходимост от закупуване на хранителни продукти, лекарства, извършване на неотложни административни услуги, са налице горещи телефони: 0884 619 636 и 0884 156 635. Услугата е достъпна, както за града, така и за следните села: Александрово, Брягово, Войводово, Въгларово, Гарваново, Големанци, Гълъбец, Динево, Долно Големанци, Зорница, Клокотница, Книжовник, Конуш, Козлец, Корен, Криво поле, Малево, Манастир, Мандра, Маслиново, Нова Надежда, Орлово, Подкрепа, Родопи, Стамболийски, Текето, Тракиец, Узунджово, Широка поляна.

Покупките се извършват със средства на потребителите.

При извършване на служебните си ангажименти, служителите на Община Хасково спазват всички противоепидемични мерки за лична и обществена защита. Услугата се извършва единствено от община Хасково, за да се избегнат всякакви опити за злоупотреби и измами от страна на недобросъвестни граждани.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button