Регион

Митниците предоставиха на здравните власти близо 470 000 защитни средства, задържани и на Капитан Андреево

Агенция „Митници“ предоставя безвъзмездно на Министерството на здравеопазването 51 250 защитни маски за лице, 1 298 шлема и 417 200 предпазни ръкавици, за да послужат за превенция на риска от разпространението и последиците от COVID-19. Стоките са отнети в полза на държавата по влезли в сила наказателни постановления.

Опитите за контрабандно пренасяне на маските, ръкавиците и шлемовете са предотвратени при проверки на влизащи в страната от Турция превозни средства на митническите пунктове Капитан Андреево и Малко Търново в периода март – юни тази година. По-голяма част от защитните средства са били укрити между групажна стока, превозвана в товарни автомобили.

При един от случаите камион с българска регистрация е влизал в страната от Турция през Капитан Андреево на път за страна от Европейския съюз. При проверката се установило, че сред декларираната стока – текстилни изделия, са укрити 4 020 кутии с по 100 предпазни ръкавици и 260 шлема.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
: )
: )
04.11.2020 13:30 13:30

С чужда пита дарение правят.

Back to top button