Регион

С 900 000 лв. ремонтират пътища в община Хасково

Започна ремонтът на общинската пътна мрежа на територията на община Хасково, съобщават от кметството.

Срокът за изпълнение на поръчката е до 1 декември, а стойността й е 900 000 лв. с ДДС. Средствата са от целевата субсидия от републиканския бюджет за капиталови разходи.

Ремонт

Фирмата-изпълнител на обществената поръчка вече работи в отсечката между селата Елена и Криво поле. Днес заместник-кметът Динко Тенев провери на място текущата работа. По договор е планирано да се извърши текущ ремонт по участъци от следните общински пътища: HKV1123″/ III – 506, Сусам – Караманци / – Колец – Граница общ. (Минерални бани – Хасково ) – Въгларово – / III – 806 /“ и HKV1249 „/ III – 505 / Корен-Криво поле-Елена-Граница общ. ( Хасково – Харманли ) – Болярски извор“.

Предвижда се почистване, ремонт на пукнатини, издути и слегнали места, стабилизиране на банкетите, както и почистване от наносни почви, растителни и други материали и възстановяване на напречния и надлъжния профил на окопа чрез оформяне на напречното му сечение и удълбочаване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
11
11
05.11.2020 15:12 15:12

Браво , хасфалта стигна вече и до селата!!!! Дано сега разчистят и джунглата ,която затваря пътя от двете страни .
А за пътя Малево – Корен ????? Там е пълна трагедия ,но пътното направи маркировка на „черен път“.

Back to top button