Любопитно

Нова международна инициатива ще опазва редки соколчета

Природозащитната организация „Зелени Балкани“ се включва в нова международна инициатива за опазването и подобряване на състоянието на една от най-редките птици в България – белошипата ветрушка.

Някои от дейностите ще бъдат фокусирани в защитената зона „Сакар“, която е част от европейската мрежа „Натура“. Предвижда се сформиране на нови и укрепване на колонии на редките соколчета, сателитно проследяване на техния път на миграция, научни изследвания. Очаква се да продължат изключително успешните резултати, постигнати от „Зелени Балкани“ за завръщане на белошипата ветрушка като гнездящ вид у нас. Организацията поддържа модул за адаптация и освобождаване на белошипи ветрушки край свиленградското село Левка, припомня Haskovo.info. Тя се ангажира и с кампании за популяризиране и екологично образование.

Инициативата за по-добър живот на малките соколчета е подкрепен от Програма LIFE на Европейската комисия. Партньори са университетът на Тесалия в град Волос и Гръцкото дружество за опазване на природата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button