Регион

Контрабандни златни накити за над 54 000 лв. откриха в пътници на Капитан Андреево

Недекларирани златни накити за над 54 000 лв. са открили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при три проверки на пътници в леки автомобили, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите лек автомобил е влязъл в страната от Турция на път за Германия. В колата пътували немски гражданин и съпругата му. Колата е селектирана за щателна митническа проверка, при която на задната седалка в пътна чанта между личен багаж са открити 19 златни бижутерийни изделия – пръстени, медальони, синджири, гривни и обици. Според експертизата на вещото лице накитите са от 14- и 22-каратово злато с общо тегло 458.35 грама на стойност над 32 000 лева.

Злато е открито и в друг лек автомобил с българска регистрация, в който пътуват български граждани – двама мъже и две жени, влизащ в страната от Турция. Извършена е щателна проверка на колата, при която не са констатирани нарушения. При личен преглед на двете дами прикрепени по тялото им са открити пакетчета с общо 23 златни накита с тегло 200.80 грама, които според направената експертиза са на стойност 16 000 лева.

При третия случай в мъжка чанта на румънски гражданин, пътувал със съпругата си за Румъния, са открити недекларирани 83.45 грама златни изделия на стойност 6 200 лева. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

От Митниците напомнят, че при пренасяне през външна за ЕС граница нормата за безмитен внос на изделия от сребро е 300 грама, а на бижута и аксесоари от злато и платина е до 60 грама.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button