Хасково

Община Хасково има 250 тона сол и 130 тона пясък за зимата, Харманли и Минерални бани тепърва търсят снегопочистваща фирма

Общинското предприятие „Екопрогрес“ разполага с 250 т. сол и 130 т. пясък за предстоящото снегопочистване, съобщиха за Haskovo.info от община Хасково.

Нови 100 т. сол ще пристигнат в Хасково до седмици. Извършен е основен ремонт на част от наличните машини, които ще почистват от сняг входно-изходните артерии на Хасково, булевардите „България“, „Съединение“, „Раковски“, „Освобождение“, Централна градска част и пешеходните зони.

Предприятието разполага с два специализирани Т150 за снегопочистване, три комбинирани за опесъчаване и снегопочистване машини, а за малките улици и Централна градска част е в наличност малогабаритен трактор с прикачено гребло.

Снегопочистващата фирма, с която община Хасково има договор, също е в готовност. Тя отговаря за почистването на кварталите в Хасково, селата и общинските пътища. Фирмата разполага с необходимите ресурси за почистване на пътищата. Оборудвани за работа са над 30 снегорина и 3 опесъчаващи машини, допълват от кметството.

Общините Харманли и Минерални бани пък сега търсят снегопочистващи фирми. В Харманли общинските пътища, предвидени за снегопочистване са 97.2 км. Прогнозната стойност на поръчката е 70 000 лв. без ДДС, а офертите се подават до 23 ноември.

В Минерални бани поръчката включва почистване от сняг, опесъчаване, извършване на подготвителни мероприятия – полагане на хоризонтална маркировка, почистване на канавки и изкърпване на пътна настилка със студена асфалтова смес. Стойността на поръчката е 90 000 лв. без ДДС, а офертите се приемат до 4 декември.

Снегорини

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button