Любопитно

Наградиха най-добрите в конкурса „Да бъдем приятели, но не за ден“

По повод 19 ноември – Световен ден за борба с насилието над деца, Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към Община Харманли отличи победителите в конкурса за рисунка и есе на тема „Да бъдем приятели, но не за ден“, съобщават от кметството.

Общо 174 деца от община Харманли със 161 рисунки и 13 есета взеха участие и се съревноваваха в три възрастови групи. В комисията по оценяване бяха секретарят на местната комисия Фани Костукова и обществените възпитатели от училищата.

Конкурс

В категория рисунка, възрастова група 3 – 4 клас първа е Микаела Динкова от НУ „Отец Паисий“, следвана от Стефанита Минчева, НУ „Алеко Константинов“ и Анастасия Атанасова, ОУ „Иван Вазов“. Във възрастовата група 5 – 7 клас на първото място е Хатидже Осман от ОУ „Христо Ботев“ в село Българин, а втори и трети са съответно Доника Райчева, ОУ „Иван Вазов“ и Златка Павлова, ЦСОП „П. Р. Славейков“. В категорията „Есе“ на призовите места са учениците от СУ „Неофит Рилски“ Дария Живкова, Стефан Петров и Теменужка Асенова.

Заради епидемиологичната обстановка, тази година официално награждаване нямаше. Всички отличени получиха своите награди по време на учебни занятия. МКБППМН към Община Харманли предостави на училищата и значки под наслов „Да бъдем приятели, но не за ден“. Инициативата има за цел да се даде една по-различна възможност на децата да се „Извинят“, ако в дадена ситуация смятат, че са постъпили грешно спрямо свой съученик, или в случай, когато искат да отправят „Покана за приятелство“ към някого.

На 16 ноември бе отбелязан и Международният ден на толерантността. Учениците от всеки клас в училищата НУ „Алеко Константинов“, НУ „Отец Паисий“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Неофит Рилски“ отличиха своя най-толерантен съученик. Удостоените бяха поощрени с грамота, връчена от обществените възпитатели от местната комисия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button