Хасково

Протест пред Социалното в Хасково заради спрени детски

Група хасковлии се събра след обяд пред Социално подпомагане в Хасково на протест под наслов „Децата ни не са бухалки“.

Повод за протеста е спирането на детските помощи за едно от децата на Станимир Стоянов, който е активист на партия „Да, България!“ и редовен участник в антиправителствените протести. Миналият петък Стоянов разбрал, че надбавките са спрени с мотив, че едно от децата му не посещава предучилищна група, което според него не е вярно. Мъжът е извадил необходимите документи и оспорва решението на социалните с жалба в Административния съд – Хасково. Делото е насрочено за 14 януари.

Протест

Според Стоянов става въпрос за умишлени действия на държавата срещу него заради участията в протестите. Защото паралелно с това бил извикан да дава обяснения в полицията в Свиленград заради жалбата му срещу забраната за протест на магистралата.

От Социално подпомагане обясниха, че детето е навършило възрастта за постъпване в първи клас, но не е записано в училище, а това е едно от условията за отпускане на помощта. Преди началото на учебната година регионалният екип за подкрепа за личностно развитие на децата е взел решение да бъде отложено постъпването на детето в първи клас и то е продължило да посещава предучилищна група. Родителите на детето са имали едномесечен срок, в който да съобщят това обстоятелство, но това не се е случило. Бащата твърди, че никой не се е свързал с него, а само по телефона го извикали да получи заповедта за спиране на детските. Той няма представа, защо в случая информацията от училището не е пристигнала по служебен път до Социалните.

От Социално подпомагане потвърждават, че информацията не е постъпила в системата за обмен на данни между Регионалното управление на образованието и дирекция „Социално подполагане“ – Хасково.

Днес Стоянов беше приет от директора на общинската социална служба Петя Ангелова, която заяви, че семейството ще получи детските си. Бащата каза, че е доволен от резултатите от срещата. Социалните са се ангажирали да му представят информация, колко други родители са със спрени детски заради същата ситуация. От Агенцията за социално подпомагане са категорични, че не разделят децата по никакъв принцип, нито се влияят при вземане на решения за подпомагане на нуждаещи се деца или възрастни от принадлежността на техните родители към дадена група или политическа формация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гого
гого
19.11.2020 19:34 19:34

Тия от социално подпомагане са пълна скръб – не стига, че от всякъде събират информация, толкова институции работят за тях и им подават данни, искат за всяко нещо поне по три пъти потвърждение и накрая пак не гледат какво правят! За какво са всички тия системи в тая разорана държава и всеки пълни и подава информация, като никой не я гледа и дори не знае как да стигне до нея! Простотия също като Бокича, който освен да кара джипката и да псува друго не може! Та и неговите институции – кьорави и боси – тръгнали политики да правят! АБСУРД!

Да(Й) ама няма
Да(Й) ама няма
20.11.2020 10:36 10:36
Отговор до  гого

Ех ,Гога Гога и като написа този коментар по-добре ли ти стана?
Ако мислиш ,че си по-умен от някой кандидатирай се на избори и спечели пък тогава управлявай по-добре!

Анонимен
Анонимен
20.11.2020 11:16 11:16

Протестите са смешни ,кой ще се занимава с тоя че да му спира парите,не си е оправил документите,да си ги оправи и толкоз,ама протест от един Трабант хора пак смешен,човек като не става за друго тръгва да се занимава с политика. Аман от палячовци!

Back to top button