Любопитно

Ученици засадиха дръвчета и раздаваха брошури за Международния ден без тютюнев дим

С разнообразни прояви в хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ отбелязаха 19 ноември – Международния ден без тютюнев дим. Тази година инициативата на Министерството на здравеопазването е под мотото „Да спечелим заедно: един ден без цигари!“.

С видеообръщение Селин Иляз от 10 б клас, специалност „Организация на хотелиерството“, представи информация за вредите от тютюнопушенето и призовава всеки да направи най-добрия избор за здравето си. Целият клас заедно с класния си раководител Юлия Бозова подготвиха презентация за вредите от тютюнопушенето. Презентацията бе споделена със съучениците им във фейсбук страницата на училището.

Гимназия

Александър Гюмюшев и Стилян Пантов от 8 в клас, специалност „Рекламна графика“, представиха своето виждане за вредите от тютюнопушенето под формата на аниме.

Младшите посланици на Европейския парламент от гимназията обединиха усилия и направиха проучване за ползите от отказването на цигарите. За създаването на постера учениците използваха приложението Canva и познанията си по английски език.

В часовете по информационни технологии, английски език и изобразително изкуство учениците изготвиха постери, колажи и презентации с призив „Няма безвредна цигара, помислете преди да опитате“.

Бъдещите хотелиери от 8 б клас засадиха дръвчета „за глътка чист въздух“ в знак на съпричастност на забраната за пушене на обществени места. Ученици раздадоха и брошури на пушачи в близост до училището с призив „Откажете цигарите, пазете здравето си“.
Б

ългария е с най-висок процент на пушачи сред възрастното население и с втори най-висок процент сред подрастващите момичета. Затова и целта на различните училищни инициативи е учениците да се запознаят с вредите от тютюнопушенето и да се убедят колко е важно да не станат пушачи в името на собственото си здраве и на здравето на семейството и близките си, допълват от гимназията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аман бе
Аман бе
19.11.2020 19:55 19:55

Това и по време на епидемия не ги оставяте тия деца на мира бе! Страшна работа! Вие знаете ли колко инициативи и мероприятия минават през училищата всеки месец! Спускат от МОН най-различни простотии – инициативи, конкурси, отбелязване на дати или празници, за които децата не са чували! То за това ли ви е зора за присъствено обучение – да тече една заповедна кореспонденция – отбележете това, направете онова, включете се тук и там! Абе експерти и директорки – от такива простотии няма време за обучение, пък било то и присъствено! Защото ако оставите на доброволен принцип – никой учител или ученик няма да се включи доброволно – не ги интересуват вашите глупости и инициативи! Кога ще го разберете бе? В краяна сметка това са училища, а не младежки организации за културномасови прояви! Който каквото го интересува – ходи на кръжоци и школи!

Back to top button