Хасково

Учители и медицинска сестра са сред 80 заразени в Хасковско, трима починаха

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 80 нови положителни случая на коронавирус, трима са починали, а двама са оздравели, съобщават от областния кризисен щаб.

26 от новозаразените са в община Хасково, Димитровград – 18, Харманли – 12, Свиленград – 9, Тополовград – 8, Симеоновград – 4, Ивайловград – 1, Стамболово – 2. Сред положителните са медицинска сестра от МБАЛ – Хасково, преподавател от ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград, където под карантина са поставени ученици от 2-ри клас, преподавател от СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград, където под карантина са поставени по един 3-ти, 4-ти, 5-ти, 6-ти и 7-ми клас.

Както Haskovo.info писа, вчера почина началникът на хирургично отделение на МБАЛ – Хасково д-р Живко Атанасов. Битката с вируса са загубили още мъж на 77 години от община Хасково, диагностициран на 10 ноември, с диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване и жена на 77 години от община Димитровград, диагностицирана на 11 ноември, с диабет и сърдечно заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 774. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 143. На домашно лечение са 1 046 човека, починали са 92, а оздравелите са 493.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

3 983 са новозаразените в страната при направени 9 786 теста. 129 са починали, а оздравелите са 1 061. 5 942 са настанени в болница, като 383 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
осъзнайте се
осъзнайте се
21.11.2020 13:28 13:28

Да, всеки ден болни учители, класове под карантина, обаче всички да минат дистанционно не дават добричките директорки на училища! Това, че някои директорки се пъчат с парите и връзките си – не значи, че короната ще ги подмине! Това, че се подигравате на учители и служители, които се страхуват от болестта не ви прави чест! Това, че се правите на лекари и раздавате диагнози – също не ви прави чест! Спокойни ли сте, като си мислите, че с парите си винаги ще купите болнично легло и лекар да ви обслужва, не само вас но и за родата ви! Ами знаете ли, това може и да си купите, на това няма да ви гарантира живота и глътките въздух! Не може с другите, които не са ви приближени и не са от роболепната свита да се отнасяте като с боклуци, а вие да се правите на висша сила! Всичко си има праг на поносимост!

Анонимен
Анонимен
21.11.2020 14:23 14:23

Всеки ден има болни и умрели. Не само учители ами и много други дето не могат да минат на дистанционна работа. Пандемия е, каквото за всички това и за учителите. Предстоят и по тежки дни. До ваксинацията има поне няколко месеца. Сега е редно да се помага с каквото може. Аман от това вайкане.

Любопитен
Любопитен
21.11.2020 17:02 17:02
Отговор до  Анонимен

Защо учителите да не могат да минат временно на дистанционно ?? ?

съвет
съвет
21.11.2020 15:10 15:10

Разликата е, че дистанционото обучение е напълно възможно, изпълнимо и вече правено и познато. Всичко опира само до ината на безмозъчния министър и факторите на долу по веригата, най-вече до страхливите директорки на училища! Ясно е, че един работник в производството няма как да работи дистанционно! Но за всички останали е възможно – учреждения, институции, дори частни фирми – всички могат да въведат дистанционен офис, за голяма част от дейностите – дали ще пишеш имейли, оферти, ще правиш файлове, ще записваш докумени и всякакви подобни – няма значение дали си в офиса или в къщи, ако имаш компютър! Повечето среди са он-лайн или на облаци, но това опира само до желанието на хасковските чорбаджии и фирмаджии! Там където има работа с клиенти – винаги може да се направи график и служителите да се въртят – не едни и същи да са постоянно застрашени. НО ВСИЧКО ТОВА ОПИРА ДО ЖЕЛАНИЕТО НА ЧАСТНИКА ДА ЗАЩИТЕ ХОРАТА СИ – НЕ СТИГА ЧЕ ПЕСТЯТ ОТ ЗАПЛАТИ, НЕ ДАВАТ БОЛНИЧНИ, АМИ И СЕГА НЕ СА ГОТОВИ ДА ПОМИСЛЯТ ЗА МАЛКО ДА ОБЛЕКЧАТ РАБОТАТА И ДА ЗАЩИТЯТ ЗДРАВЕТО НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ! Кога най-после ще разберете, че не директорите и началниците сте най-важни – а тези, които управлявате или по-скоро експлоатирате! По добре ли е нищо да не правите и да се правите че няма болест, а после обучени кадри като се разболеят да отсъстват с месеци, или още по-зле – да идват на работа болни и всички да се заразят! Капка мисъл нямате за два-три месеца напред! Само икономии и печалби са ви в главата! Но ковида на пита колко голям шеф сте, и колко пари имате! Нали така!

Back to top button