Регион

Жена си напълни сутиена със сребърни бижута, откриха 1.6 кг. накити при проверка на Капитан Андреево

Близо 1.6 кг. недекларирани сребърни накити са открити при проверка на двама пътници, влизащи в страната през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На пункта пристигнал лек автомобил с румънска регистрация на път от Турция през България за Румъния. В автомобила, управляван от румънски гражданин, пътувала и неговата съпруга.

Колата е селектирана за щателна митническа проверка, при която в якето на мъжа, оставено на задната седалка, митническите служители открили два полиетиленови плика с пръстени, гривни, обeци, медальони и синджири от сребро.

При последвалите лични прегледи на съпрузите се установява, че още бижутерийни изделия мъжът е укрил в джобовете на панталона си, а жената – в сутиена и около кръста. Според експертизата на вещото лице, накитите са от сребро с висока бижутерска проба 925 и с общо тегло 1.59 кг. на стойност над 7 700 лева. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button