Хасково

Извиняват отсъствията на децата в градините по желание на родителите

Отсъствията на децата, записани за задължително предучилищно образование, в детски градини и в училищата на територията на община Хасково, ще са допустими по желание на родителите, след писмено уведомяване на директора.

Това ще става до 31 декември със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Тези отсъствия ще бъдат извинявани по уважителни причини, съобщават от общината.

Заповедта на министър Вълчев идва след изпратено мотивирано предложение от кмета Станислав Дечев. В него градоначалникът заявява, че предвид пандемичната обстановка и увеличаващия се брой заразени, на децата в задължителна предучилищна възраст през учебната 2020 – 2021 година, да се предостави възможност да отсъстват по желание на родителите след писмено уведомяване на директора за периода от 23 ноември до 31 декември.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Майка
Майка
24.11.2020 13:53 13:53

Да разбирам, че няма да се затварят градините ли?

Пародия
Пародия
24.11.2020 16:48 16:48
Отговор до  Майка

Голямо чудо направил кмета, пратил писмо на министъра….

Back to top button