Хасково

До дни решават за COVID-зона в Първа поликлиника или бившата Военна болница в Хасково?

Хасковски лични лекари настояват за обособяването на COVID-зона в областния град. По този повод днес се проведе работна среща в областна администрация.

В разговорите освен лекари са участвали областният управител и председател на областния щаб Стефка Здравкова, директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова, заместник-кметът Мария Вълчева.

Д-р Николай Николов обясни пред Haskovo.info, че настояването на личните лекари е за обособяването на място, където да има рентген, лаборатория, манипулационна за хора, които са положителни за COVID-19 или такива със симптоми. Според джипитата подобно място може да се обособи в Първа поликлиника или в бившата Военна болница, където има изнесен сектор. Главната цел е да няма смесване на потоците. Д-р Николов посочи, че ако в МБАЛ – Хасково се лекуват 5 – 7% от болните с коронавирус, останалите, сред които има и такива в среднотежко състояние са навън и те се нуждаят от изследвания, прегледи и манипулации.

Очакванията на личните лекари са до няколко дни от щаба да вземат решение за мястото, където да се обособи COVID-зона в Хасково, както и кой ще работи в нея и откъде ще идва заплащането на медиците.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
До паразита
До паразита
24.11.2020 20:20 20:20

Ами ето тези доктори от общинския съвет да работат там. И санитар си имат. Онова чучело с органите. Така поне за малко ще е полезен на този свят.

боботанчо
боботанчо
24.11.2020 21:12 21:12

абе това все на яско структури, нали виидяхте че това момче само краде и нищо не прави за здравето на хората в Хасково. ай сега да ва видя какво ще измислите марио и николчо.

Грамотност
Грамотност
24.11.2020 21:38 21:38
Отговор до  боботанчо

Господине, научете се да пишите правилно, като решите да изразите мнението си в коментарите. Не мисля, че знаете какво е да сте на мястото на тези хора и едва ли някога ще узнаете. Като гледам как няма какво да правите и показвате незначителното си, неграмотно и нежелано мнение, сам по себе си показвате завистта и злобата у вас (първите 7 години в училище и на възпитание у дома проличава, че липсват, нищо лично). Когато достигнете позицията на тези хора, тогава може да ги коментирате и да определяте кой, какво прави и какъв е!🙂

Гелчо
Гелчо
24.11.2020 21:30 21:30

Иванчо ще го измисли

Back to top button