Хасково

Очакват по-студена зима с повече сняг, 160 машини ще чистят републиканските пътища в Хасковско

Предстоящата зима се очертава с температури около нормата за района, което означава малко по-студено и с по-обилни валежи от предишния зимен сезон. Това е прогнозирал началникът на Метеорологичната обсерватория в Хасково Спас Александров на онлайн среща за готовността на институцииите за зимата, свикана от областния управител Стефка Здравкова.

От областно пътно управление са докладвали, че има сключени договори за поддържане на републикански пътища I, II, III клас и автомагистрала „Марица“, като за поддържането на първокласната, второкласната и третокласната мрежа са предвидени 126 машини, а за магистрала „Марица“ – 34 машини. Създадена е организация между Пътното и полицията за въвеждане на варианти за временна организация и безопасност на движението при влошени метеорологични условия.

Началникът на Оперативен център към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е докладвал, че техниката, с която разполага дирекцията, е приведена за работа при зимни условия.

По доклад на Регионалната здравна инспекция в областта е създадена организация за придвижването и настаняване на болни на хемодиализа пациенти при усложняване на зимната обстановката.

Общините също имали готовност за посрещане на зимния сезон. На срещата станало ясно, че общините от областта са със сключени или са в процедура по сключване на договори с фирми, които разполагат с необходимата техника за действие при усложнена зимна обстановка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
амг
амг
26.11.2020 10:54 10:54

Нека повали малко сняг поне ще се спрат да говорят за корана вируса …

Back to top button