Регион

Затварят автомобилния пазар в Димитровград

Временно се преустановява функционирането на Автомобилния пазар в Димитровград с решение на общинския оперативен щаб.

Причината е, че там не може да бъдат приложени разпоредбите на министъра на здравеопазването. Неделният пазар ще продължи да работи, но заведенията там ще могат да предлагат храни и напитки, които да не се консумират на място. На пазарите трябва да се създаде организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от най-малко 1.5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице. Не се допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8:30 и 10:30 часа.

Детската млечна кухня в Димитровград не преустановява дейността си. В кухнята от края на май са въведени строги мерки за безопасност и храната се получава в опаковки за еднократна употреба. Има маркирани места за отстояния за родителите. Всеки, който получава храна от Детска кухня, трябва да е със защитна маска за лице.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button