Регион

Задължително предучилищно образование за 4-годишните в Димитровград

Задължително предучилищно образование за 4-годишните деца се въвежда от догодина в община Димитровград, съобщават от кметството.

Решението беше взето на днешното заседание на Общинския съвет. То касае децата освен в детските градини, също и в три училища на територията на общината. Очаква се задължителното предучилищно образование да влезе в сила от 1 януари 2021 г.

Кметът Иво Димов поясни, че целта на нововъведението е да бъдат обхванати децата, които не са записани в детски градини. Той каза, че 77% от децата в централната част на града са обхванати в градините, но не така стоят нещата в кварталите и по-големите села. Това са преди всичко малчугани от кварталите „Марийно“ и „Черноконево“, както и от селата Крепост и Радиево.

Димов обясни, че учебните планове са съобразени с възрастта на децата, а финансирането ще идва от държавата, което ще позволи на общината да намали таксите за детските градини. В момента при пълно присъствие в месеца тя е 65 лв., но може да падне на 55 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button