Хасково

Пакет от мерки за защита на гражданите и бизнеса в Хасково предлагат от БСП

Пакет от марки за защита на гражданите и бизнеса в епидемията от коронавирус предлагат от групата на „БСП за България“ в хасковския общински съвет, съобщават от партията. Предложенията към управляващите са входирани в деловодството на общината.

Предложенията включват освобождаване от такса битови отпадъци за фирми, които са преустановили дейност за периода на действие на извънредната обстановка и 60 дни след отмяната й, освобождаване от патентен данък за последното тримесечие на 2020 г., да се освободят от лихви за данъци и такси за просрочени задължения за фирми и граждани за периода на извънредната обстановка и шест месеца след нейното приключването.

От БСП искат за периода на извънредната обстановка да не се заплаща наем за общински обекти, както и тротоарно право. Те настояват да се осигурят електронни устройства с интернет връзка за учениците, които нямат такива и са в дистанционно обучение. Учениците и студентите да се освободят от таксите за общежития до края на учебната година. Да не се начисляват такси за детските градини и яслите за първите 3 месеца след края на извънредната обстановка.

Червените съветници предлагат още освобождаване от такса за ползване на пазари за търговия с промишлени стоки, за фирмите, които са преустановили работа, за времето на извънредното положение, включително и един месец след отпадане на извънредното положение. Става въпрос за местата, отдадени от община Хасково. Те искат освобождаване от такса за „Синя зона“ за периода до края на извънредната обстановка, а средствата от бюджета за Представителни разходи на Общински съвет – Хасково да се разпределят на доброволците, които са на първа линия в борбата с COVID-19.

Haskovo.info припомня, че вчера от общината съобщиха, че кметът Станислав Дечев предлага облекчения за бизнеса, засегнат от новите противоепидемични мерки. Предложенията на градоначалника са да бъдат освободени от такса „тротоарно право“ фирмите, чиято дейност е спряна от противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 27 ноември до 21 декември и освобождаване от наем на фирмите-наематели на обекти – общинска собственост, чиято дейност е спряна със същата заповед. Общинска администрация обсъжда и други мерки, които биха могли да облекчат работата на местния бизнес. Всички мерки ще бъдат предложени за гласуване от Общински съвет – Хасково на заседанието му през декември.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сърп и чук
Сърп и чук
27.11.2020 21:26 21:26

Абе тия все предлагат мерки – като са опозиция! А като са на власт- от кражби и продажби забравят за народа!

Back to top button