Хасково

44 са санкционирани през седмицата за неспазване на мерките в Хасковско, затягат контрола

44 акта са съставени в Хасковска област от началото на седмицата за различни нарушения на противоепидемичните мерки.

Това е съобщил директорът на Областната дирекция на МВР – Хасково Ангел Цанков на онлайн заседание на областния оперативен щаб. За периода в региона са извършени общо 1 483 проверки.

На заседанието, свикано от областния управител Стефка Здравкова е била обсъдена последната заповед на здравния министър и е координирана организацията по контрола върху изпълнението на противоепидемичните мерки, допълват от областна администрация. Облатната дирекция по безопасност на храните съвместно с РЗИ извършва проверки в обектите за обществено хранене. Регионалното управление на образованието контролира учебните заведения и детските градини. За спазването на мерките в градския и междуградския транспорт се следи от Областния отдел „Автомобилна администрация“. Общините извършват контрол за спазването на мерките в театри, пазари, тържища, базари както и всички културни и развлекателни мероприятия. Организационният работен процес на фирмите следят от Инспекцията по труда. РЗИ съвместно с полицията ще проверяват фитнеси, казина, търговски центрове и др. Всяка институция според обхвата на правомощията си осъществява съответния контрол.

Директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова е докладвала, че общият брой на потвърдените с PCR тест, въведени в Единната информационна система в областта към момента, е 2 238. От тях на домашно лечение са 1 298, в болница са 145, оздравели са 680, а починалите са 115.

От болничните заведения са отчели броя на заетите легла в COVID-отделенията с положителен PCR-тест или очакващи потвърждение към момента. В МБАЛ-Хасково са 76 пациенти, в МБАЛ-Димитровград – 27, в МБАЛ-Харманли – 26, в МБАЛ-Свиленград – 43, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 24.

Началникът на Центъра за спешна медицинска помощ – Хасково д-р Петя Радева е съобщила, че днес на спешния телефон са получени 26 повиквания, от които 24 за пациенти със симптоми на COVID-19. Към момента няма чакащи хора за прием в болници.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
paraziti
paraziti
27.11.2020 20:41 20:41

kakvi sankcii be oligofreni sankcionira6tite trqbva da badat prebivani

Back to top button