Хасково

Учител е сред шестимата новозаразени в Хасковско, двама починаха

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 6 нови положителни случая на коронавирус, а двама са починали, съобщават от областния оперативен щаб.

По двама заразени има в общините Хасково, Харманли и Тополовград. Сред положителните е учител от Основно училище „Иван Вазов“ в село Устрем, община Тополовград, поради което под карантина са поставени ученици от трети клас.

Починали са жена на 74 години от община Хасково, диагностицирана на 2 ноември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания и мъж на 62 години от община Любимец, диагностициран на 9 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 2 331. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 142. В МБАЛ-Хасково са настанени 55, в МБАЛ-Димитровград са 17, в МБАЛ-Харманли – 19, в МБАЛ-Свиленград – 19, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково също са настанени 19. В лечебни заведения извън областта се лекуват 13. На домашно лечение са 1 316, починали са 120, оздравели са 753, а под карантина са поставени 970.

Един от установените случаи, съобщен вчера, е прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

739 са новозаразените в страната при направени 1 965 теста. 65 са починали, а оздравелите са 815. 6 869 са настанени в болница, като 430 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
наглеци
наглеци
30.11.2020 17:59 17:59

Има много болни учители, които бяха принудени да ходят болни на работа! Тепърва в близките две седмици ще жънем тези постижния на директорките на училища! Директорките на няколко училища в града имаха смелостта да дадат дистанционно обучение! С което защитиха служителите си и учениците, както и техните семейства! Но всички останали от инат и само и само да подлизурстват на Вълчев не взеха такова решение! и понежа Боевица пригласяше и тя на министъра – само присъствено! Боева – ти що не ходиш присъствено на работа ма? Сега тези директорки – ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КАТО ДОБРОВОЛКИ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО, заедно с цялото РУО!

знае ли нервозната Диня, че
знае ли нервозната Диня, че
30.11.2020 21:25 21:25

Учeни уcтaнoвихa, чe циницитe пo-чecтo cтрaдaт oт бoлecти нa cърцeтo, в cрaвнeниe c ocтaнaлитe хoрa.
Cпoрeд прoучвaнe лицaтa, кoитo ca пo-цинични и пo-врaждeбни към oкoлнитe, пo-труднo пoнacят cтрeca, кoeтo ги прaви лecни жeртви нa cърдeчнocъдoвитe бoлecти – вoдeщaтa причинa зa cмъртнocт в cвeтa.
„Циничнaтa врaждeбнocт вoди дo oтрицaтeлни нaглacи при тoзи тип хoрa“. „Тe ca пoдoзритeлни към вcичкo и имaт унизитeлнo oтнoшeниe към ocтaнaлитe. Тeзи пcихoлoгичecки нaглacи прeдизвиквaт cтрec в крaткocрoчeн плaн и oпacнocт зa здрaвeтo в дългocрoчeн“, дoпълвa тя.
Изcлeдoвaтeлитe oпрeдeлят хрoничния гняв кaтo eмoциoнaлнa врaждeбнocт, дoкaтo cлoвecнaтa и физичecкaтa aгрecия cпaдaт към пoвeдeнчecкитe ocoбeнocти. Прoявaтa нa цинизъм мoжe дa ce cъcтoи в тoвa нaпримeр дa нe cъблюдaвaш coциaлнит норми за комуникация или дa възприeмeш усилията на другите кaтo посредствени.
Пoвишeнaтa врaждeбнocт вoди дo пcихoлoгичecкo прeнaтoвaрвaнe и дo cтрec, уврeждaщ в дългocрoчeн плaн cърдeчнocъдoвaтa cиcтeмa.

да знаете
да знаете
30.11.2020 21:42 21:42

Някои директорки нямат спирачка! Треперят сутрин, да дотичат до училище и да си седнат в директорския стол! И почват да се хваляят – колко са работни, колко са ангажирани, колко добрини вършат и още подобни глупости! Бре Тикви прости – бесът, които гори отвътре ви кара да търчите като коне, не ви дава пет минути да си седнете на з*адника, не можете две свързани изречения да кажете, защото мисълта ви скача хиперактивно от тема в тема! После се чудите защо ви се носи лоша слава и подозирате заговор и приказки срещу вас от всеки двама човека на куп! Защото не уважавете нищо и никого освен себе си, недрагички селянки!

Гост
Гост
01.12.2020 0:48 0:48

Да нямаш някаква несподелена любов с някоя директорка , че толкова си набрал?

ох
ох
02.12.2020 19:21 19:21

Разпознах я тая Нервозната! То само като и видиш физиономията и всяко желание за любов се изпарява! Пък като вземе и да се пули с оня назидателен и сърдит тон – „така няма да играя, ако не е на мойто “ – направо му идва на човек да побегне! Има такива хора – енергийни вампири, които другите трудно ги дишат!

Back to top button