Любопитно

4-годишната Габриела запали светлините на коледната елха в Димитровград

Тази вечер грейнаха 30 000 лампички от украсата на най-голямото живо коледно дърво в страната – 30-метровата елха на площад „България“ в Димитровград.

Заради пандемията от коронавирус този път това стана със скромна церемония, а символичен старт даде 4-годишната Габриела Антонова, съобщават от общината.

Елха

„Въпреки сложната обстановка, счетохме, че повече от всякога имаме нужда от духа на Рождество Христово, от вярата, че предстоят по-добри времена. Надявам се, че светлините на Коледното дърво – Нашето Коледно дърво – най-високото живо Коледно дърво, ще сгреят душите и сърцата на хората и ще ни помогнат да преминен по-лесно през това изпитание. Позволете ми от името на кмета Иво Димов и от мое име да ви пожелая най-вече здраве, късмет и любов и прекрасни светли празници, споделени с най-близките ни хора!“, каза заместник-кметът Яшо Минков.

По традиция със запалване светлините на елхата грейва и цялата украса из града по булеварди и кръстовища. Ново допълнение ще бъде стилното осветяване на площад „Поезия“ и съвсем нов орнамент в шадравана пред сградата на съда.

Тази година децата отново ще могат да изпращат своите писма до Дядо Коледа. Пощенската станция ще бъде разположена в градината на Градска библиотека „Пеньо Пенев“, където малчуганите ще могат да пускат своите писма до белобрадия старец. Желателно е те да бъдат предварително написани и готови, но ако все пак някой не е успял да го направи у дома, ще може да се напише такова пред самата станция при всички мерки за безопасност и дезинфекция. Пощата на Дядо Коледа ще работи от понеделник до петък от 9 до 18 ч. Седмица след като са пуснали писмото, малчуганите и техните родители могат да отидат отново в Детския отдел на библиотеката, за да потърсят своя отговор от Дядо Коледа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button