Любопитно

Първи награди за деца от Хасково на националния конкурс „От Коледа до Васильовден“

Десетокласникът Александър Вутов от Хасково е класиран на първо място в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“ – раздел литературно творчество.

Възпитаникът на Школата по етнография и история при ОП „Младежки център“ е представил есе „Коледа е, стават чудеса“. Хасковската Школа по етнография и история през годините многократно е печелила отличия от надпреварата.

Награди

8-годишната Елена Георгиева също е с първа награда в първа възрастова група в раздел изобразително изкуство. Тя е художничка в школа „Колорит“ при читалище „Заря“ с ръководител Веселина Делчева. От школата в конкурса участваха Станислав Иванов, Никол Кабакова, София Русева и Елена Георгиева.

Награди

Конкурсът, който се организира всяка година от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата, цели да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното изкуство. Той се провежда в три направления: етнография, изобразително изкуство и литературно творчество. Участници са ученици от І до ХІІ клас, разделени в три възрастови групи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button