Спорт

Васил Ривов започна подготовка в Италия, мечтае за медал от олимпиадата в Токио

От начало на седмицата каратистът от хасковския клуб „Вадо-рю“ Васил Ривов тренира в центъра по бойни спортове във Флоренция, Италия.

Това е много важен етап от подготовката на Васил, който след като през 2020 г. стана за трети пореден път държавен шампион при мъжете в дисциплината кумите категория до 67 кг. е титуляр за предстоящите през 2021 г. европейско и световно първенство за мъже и жени. Фокусът на хасковския каратист през следващата година ще бъде най-вече в квалификацията през юни, където целта ще е спечелването на квота за олимпиадата в Токио.

Васко пристигна в Италия в неделя и веднага стартира тренировъчния процес, който протича при спазване на строгите епидемични правила в страната. Вчера и днес му предстоят задължителни медицински прегледи.

Карате

Италия е в топ 5 на страните в света с най-добра школа по олимпийско карате, като тя е една от държавите с най-много спечелени до момента квоти за олимпиадата в този спорт. Именно за това ръководството на Българска национална федерация по карате избра тази дестинация за Васил, който е един от двамата мъже каратеки, които ще се готвят по програмата за олимпийска подготовка на Министерството на младежта и спорта.

Под вещото ръководство на треньора Франческо Пулео във Флоренция Васил има за цел не само да изчисти техниката, но най-вече да развие своята тактическа и психологическа подготовка на световно ниво. В Италия му предстоят съвместни тренировки с елитни състезатели, медалисти от световни и европейски първенства и вече класирали се за олимпиадата каратеки.

„В тази тежка пандемична ситуация в света аз ще намеря начин да бъда подготвен на 100% за многото предизвикателствата през 2021 г. и най-вече да постигна моята мечта – медал от олимпиадата в Токио“, заяви Васил Ривов.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.12.2020 14:21 14:21

Успех,Васе!

фунакоши
фунакоши
10.12.2020 14:38 14:38

Що карате стана “ СПОРТ “ с него е свършено, като бйно изкуство.

ЙОСИФ ДАВИД
ЙОСИФ ДАВИД
10.12.2020 18:34 18:34

УСПЕХ ВАСЕ ! ДОКАЖИ НА ВСИЧКИ , ЧЕ СИ СПОСОБЕН НА МЕДАЛ ОТ ТОКИО 2021.НИЕ ЩЕ БЪДЕМ С ТЕБ.

Back to top button