Любопитно

Баба Марийка отпразнува 100-годишен юбилей, радва се на внуци и правнуци

Марийка Вангелова от Любимец отпразнува днес своя 100-годишен юбилей, съобщават от общината.

Тя е родена на 10 декември 1920 г. в Гърция, но като дете заедно с родителите си се прибират в България и се установяват в Любимец, където създава семейство и дом. Има син и дъщеря, от които има трима внуци и шестима правнуци. През целия си живот тя е работила като майстор-готвач в детска градина „Рай“ 2, а с нейните вкусни гозби е израснало не едно поколение от града.

Извън детската градина тя се е занимавала със земеделие. „Допреди няколко години дворът й беше като огледало. Нямаше нито една тревичка, а всичко беше като по конец“, споделят бивши нейни колежки, които й бяха на гости за празника.

На стотния си рожден ден юбилярката посрещна в дома си и в отлично здраве най-близките си, а като доказана отлична домакиня бе подготвила богата трапеза. От кметството зарадваха столетницата с цветя, празнична торта и поздравителен адрес.

Столетник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button