Спорт

Спортни клубове скочиха срещу предлаганата нова наредба за финансово подпомагане

От четири хасковски спортни клуба изпратиха становище до председателя на общинския съвет и общинските съветници във връзка с предлаганата нова Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на детско-юношеските спортни клубове в община Хасково – Наредба.

Тя ще бъде разглеждана на онлайн заседанието на местния парламент в петък. Становището е от председателите на карате клуб „КИИ Вадо-рю“, клуб по спортна гимнастика „Юнак“, боксов клуб „Севдалин Василев“, спортен клуб „Торнадо“.

В него се казва, че духът на предложения проект за наредба е сгрешен и не съответства на поставените цели в нея. „Последното е закономерен резултат от сгрешената като цяло политика в областта на спорта през последните 30 години и опитите бюрократично да се администрира една толкова деликатна дейност като работата с деца, свързана не само с изграждането и възпитаването на физическа култура и ценности у подрастващите, а и със здравето на нацията, чийто резултат е голямата смъртност днес и незавидното място по ниска продължителност на живот“, се казва в становището. От спортните клубове излизат и с няколко предложения за промени в проекта за наредба – Становище.

По-късно подобно становище изпратиха и от хандбалните клубове „Хасково“ и „Асти 91“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
алексиева
алексиева
14.12.2020 16:49 16:49

и кои са предложенията не разбрахме

Чети етикета
Чети етикета
15.12.2020 17:58 17:58

Ако си направите труда да прочетете цялата статия, ще видите, че Наредбата и Становището са с отметка и сами можете да си ги отворите и прочетете.

Back to top button