Хасково

Внесоха възражение срещу план-сметката за разходите от такса битови отпадъци през 2021 г. в Хасково

Възражение срещу план-сметката за разходите от такса битови отпадъци през 2021 г. на територията на община Хасково е подадено до общинския съвет и кмета. План-сметката трябва да се разгледа на заседанието на местния парламент в петък.

То е внесено от Станимир Стоянов, който е един от редовните участници в антиправителствените протести и член на „Да, България!“. Той каза, че 4 дни възражението му не се публикувало на сайта на общинския съвет и след като днес се е обърнал към медиите, това е било сторено. От общинския съвет коментираха пред Haskovo.info, че възражението е пристигнало при тях едва днес и затова сега се публикува и уточниха, че преди това е било изпратено единствено до вносителя на докладната – кметът.

Според Стоянов общината несправедливо определя таксата за битови отпадъци за 2021 г. Той възразява срещу това, че общината очаква да се депонират 15% повече отпадъци при положение, че в пандемията има затворени бизнеси. От отчисленията пък ставало ясно, че се очакват 20% повече депонирани отпадъци. „Прогнозата е за 30% повече приходи, а в същото време таксата не се вдига. Това за мен е документ с невярно съдържание“, казва хасковлията.

Той посочи, че е несправедливо жителите на село Гарваново, които са на около 2 км от депото, да плащат същата такса за превоз на отпадъци, каквато е и за най-отдалеченото село.

Кметът Станислав Дечев коментира пред Haskovo.info, че най-важното в план-сметката е, че такса битови отпадъци не се променя за гражданите и фирмите. Заложено е по-голямо количество на депонираните отпадъци, защото всяка година те нарастват и се очаквало и през 2021 г. това да е така. Заложените приходи не били много повече от тазгодишните, а що се отнася до селата Дечев заяви, че не е най-справедливото, но засега към всички се подхожда еднакво. Планира се през януари или февруари да се сформира комисия от експерти с участието и на общински съветници, която след обществено обсъждане да избере по-справедлива методика.

Вижте План-сметката  Възражението – Тук и Тук

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой
Някой
16.12.2020 16:01 16:01

Този Станимир явно не си пие редовно хапчетата със Зелената рецепта, това го знам със сигурност защото имаме един и същ личен лекар! А повече хора знаят какви хапчета се изписват на такива рецепти. Не си гледа трите си деца а се занимава с глупости.

Съсед
Съсед
16.12.2020 16:21 16:21

Ти си глупости. АКо имаше повече хора като него , щахме по спокойно да си гледаме децата всички.
Много е лесно да се плюе. Елате пред общинаат извикайте медии и кажете кой е за хапчета и кой не. тука няма смисъл

Вихър
Вихър
16.12.2020 17:23 17:23

А, кого виждам отново – – Зенопян! Къде се изгуби този арменец? Чувам от някои места че бил на школа и обучение за Полицай /Катаджия/ и явно затова не се е показал много време. И Симоне, да си сложиш маска – виж твоите твоите приятели до теб!

Станимира Стоянова
Станимира Стоянова
16.12.2020 18:19 18:19
Отговор до  Вихър

Мълчи това е силния отбор на Дай България. Тези ще ви управляват. Затова е напъването. Честито и умната с хапчетата и с правенето на деца че тя държавата няма само вашите отрочета да хрантути.

Станимира Дечева
Станимира Дечева
16.12.2020 19:37 19:37

Тези поне са се размърдали задниците да кажат това което всички знаем.

Анонимен
Анонимен
17.12.2020 14:33 14:33

Браво! Наредбата, която определя таксата за битовите отпадъци е НЕСПРАВЕДЛИВА, затова е заложено тя бъде променена след преброяването на населението в България, за да се плаща на брой потребител на услугата. Всичко се протака, защото общините ги устройва да товарят бизнеса с непосилни допълнителни разходи и да не дразнят гражданите, които плащат три пъти по-малки такси от фирмите без каквато и да е разумна причина. Отделен въпрос е кои са фирмите, които се занимават със сметосъбирането.

Няма значение
Няма значение
19.12.2020 12:57 12:57
Отговор до  Анонимен

НОРМАЛНО Е ФИРМАТА ДА ПЛАЩА ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ. ВСЕ ПАК В ПО-ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ ОТ ВРЕМЕТО ПОТРЕБИТЕЛЯ Е НА РАБОТА И ТАМ СЕ ГЕНЕРИРА ЕДИН КУП БОКЛУК.

Back to top button