Хасково

Над 400 000 лв. за училищата в Хасковско заради пандемията

174 560 лв. получава от държавата община Хасково за подпомагане на бюджетите на училищата и на центровете за специална образователна подкрепа за изпълнение на ефективни мерки и дейности, свързани с превенция и ограничаване разпространението на COVID-19.

Средствата са предназначени за дезинфекционни материали, уреди за пречистване на въздуха в помещения, закупуване на преносими компютри и други дейности за разширяване на възможностите за електронно обучение по време на кризисната ситуация.

За община Димитровград е определена сумата 71 171 лв. Допълнителни трансфери са одобрени и за останалите общини в Хасковска област съобразно броя на учебните заведения. Общата сума за областта е над 400 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Възмутен
Възмутен
17.12.2020 18:24 18:24

Каква пародия те училищата събират тоалетна хартия от родителите и все нямат пари за принадлежности ,те седнали пари да им раздават .На родителите кой ще им купи и плати компютрите и интернета? Или са длъжни вързани по цял ден да обучават децата си ?А учителката да си изпее песента за 20 мин. колкото да отчете дейност и след това ето ви 55 вида домашни до посреднощите.ѝ Няма що онлайн обучението им дойде като от тото.

недоумявам
недоумявам
17.12.2020 22:17 22:17

И аз питам за какво се тези пари по училищата, след като при толкова болни в последния месец – никакви мерки не се прилагат както е редно и заради здравето на хората! Нито се информират хората за болните, нито се подават контактните, нито се дезинфекцират помещения, нито се носят защитни средства! Точно обратното – подигравки и агресия към хората, които се пазят и са имали неблагоразумието да кажат, че ковид19 е сериозна болест!

Анонимен
Анонимен
17.12.2020 22:25 22:25

Мандатност на директори и директорки на училища! Професия директор на училище няма. Има професия учител! Директор или директорка с два часа на седмица – не е никакъв учител! Да си държиш задницата на директорския стол не те прави професионалист или добър управленец! И в никакъв случай не те прави педагог. Купени дипломи не пеят! А това че си лафиш с родители по телефона и топиш подчинени, не умееш да защититш никого от хората си и никаква позиция да отстоиш – това пък те прави пълен БОКЛУК! Всичко само в интереса на поста и стола!

Нафта...
Нафта...
17.12.2020 22:38 22:38

Нафта, нафта, нафта….

Анонимен
Анонимен
18.12.2020 9:30 9:30

до анонимен.
Анонимнико, не сте прав. Добрия директор в едно училище може въобще да не е педагог1 но трябва да е добър администратор, защото училището е един организъм, който следва да се ръководи от човек с познания, много по–широки от тези на обикновения педагог.

учител
учител
22.12.2020 15:24 15:24

Вай така както си подпалила, сигурно си някоя директорка на училище! Ама това че си мислиш, че си наясно като влезеш два часа сред ученици, и то често по предмети, които не са основни – не значи, че наистина разбираш за какво става въпрос! Директорките често си избират класовете в които влизат – с хубавите се работи по-добре! Директорките често си позволяват да не влизат в час – заради по наложащи административни задачи! Значи като сте администратори вземете да си гледате административната работа и не се мотайте между учителите! От къде на къде ще карат директорките по два учебни часа на седмица и ще им тече педагогически стаж и ще имат отпуските на учителите! Не стига че когато искат отсъстват по каквито си искат поводи и никой не им прави проблем – ами и ще се заяждат за болнични и отпуски точно с хората, които влизат всеки ден по 5-7 часа сред ученици и са емоционално изхабени и физически на ръба на силите си!

Читател
Читател
24.12.2020 9:07 9:07

Тук всеки анонимно си излива злобата и негативизма. Истината е, че и за директор и за учител водещото е качественото извършване на работата. За качествената работа обаче се изисква време и себеотдаване до известна степен. Ето това е, което малко хора на тези длъжности го правят наистина. И не само на тези длъжности.

Back to top button