Регион

Коледари гостуваха на димитровградската болница, зарадваха медиците с много подаръци и сурвачки

На Рождество Христово коледари гостуваха на МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград. Те пожелаха здраве и благоденствие на медиците и пациентите.

Инициативата е на читалищата от община Димитровград. Всички се бяха събрали пред централния вход на болницата, където бяха подредени много подаръци. От прозорците на болниците се чуваха викове „Браво!“ и аплодисменти. Медиците, които бяха по-свободни слязоха да поздравят коледарите и всички гости, като приеха даровете. Те получиха благодарност, че и на този светъл семеен празник не са със семействата си, а спасяват човешки животи.

Болница

От читалищата донесоха пити, погачи, масленици, тиквеници, плодове, ядки и други традиционни храни за всяко отделение в болницата. За всички имаше изработени 136 автентични сурвачки, а най-голямата – с височина 2 метра, беше за COVID-отделението. За тях имаше специално изработени шалове, изплетени от жените при Народно читалище „Просвета – 1926“ в село Крум, известно със своите плетива. Същият подарък имаше и за лекарите от Спешната помощ в града.

Болница

„С огромна любов и желание се включиха всички читалища в подготовката на тази изненада за нашите лекари. Нека се чувстват подкрепени и знаят, че всички сме с тях и им благодарим“, споделят организаторите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button