Любопитно

Тракийци изпратиха в Одрин богата колекция книги

В навечерието на Новата година над 200 книги бяха изпратени в Одрин след поредна дарителска кампания на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ в Хасково.

Събраните нови и употребявани, но запазени книги, ще бъдат връчени на Неделното училище по български език и на библиотеката при православния храм „Св. Георги“ в Одрин със съдействието на Генералното консулство на България в съседния турски град.

Успешната кампания, за чийто старт Haskovo.info писа, бе подкрепена от Регионалната библиотека „Христо Смирненски“, библиотеката при читалище „Заря“ в Хасково. Голям брой книги от класици и съвременни писатели дариха хасковска фамилия, тракийци и техни съмишленици. В колекцията има събрани съчинения на Иван Вазов, произведения на Павел Вежинов, Вера Мутафчиева, Христо Смирненски, Евтим Евтимов, книги на хасковски автори, книги за деца, а също красиво издание на Библията.

Благодарим на всички, които се присъединиха към родолюбивата ни инициатива, каза председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button