Хасково

До 5 000 лева глоба за Каменица

Пречиствателна станция Между 3 000 и 5 000 лв. ще е еднократната глоба, която ще бъде наложена на “Каменица” АД заради замърсяването на р. Банска, съобщиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите. Дружеството ще бъде санкционирано по Закона за опазване на околната среда, след като физикохимичния анализ на пробите от водата доказа нанесените поражения.
Получените до момента резултати показват, че преди седмица рибата в р. Банска е измряла заради нарушения технологичен режим на пречиствателната станция на дружеството, която обработва отпадните води на предприятията от северната индустриална зона в Хасково. Изтичащите от станцията отпадъчни води многократно превишават нормите, определени в разрешителното за заустване.
Дружеството е взело вече мерки и е намалило натоварването на пречиствателната станция и подобрило технологията на пречистване на отпадните води, уточняват от РИОСВ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button