Хасково

С комбайни и трактори на протест днес

Трактор Комбайни и трактори ще минат днес по хасковските улици. По този начин местните зърнопроизводители ще се присъединят към колегите си от страната, които се събират на митинг в София.  В 10 часа протестиращите ще тръгнат от “ХИМ-МАШ”, през бул. “Васил Левски”.
Haskovo.biz припомня, че на вчерашната среща с министрите на земеделието и финансите не бяха допуснати зърнопроизводители от хасковски регион. На форума иницииран от Съюза на тракийските зърнопроизводители бяха изпълнени по-голямата част от исканията им. Още от днес земеделците ще могат да подават искания за възстановяване на акциза за горивата в митническите подразделения по места. Още този месец Държавният резерв ще изкупи хлебната пшеница на цена 200 лева. Пари за субсидии за есенната кампания обаче не са предвидени в бюджета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button