Хасково

Помощи за първокласници от септември,нямало молби

Първокласници Приемът на молби-декларации за отпускане на еднократна целева помощ на семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавнo или общинско училище ще започне през септември в Хасково. Това уточниха за Haskovo.biz от Дирекция "Социално подпомагане". Закъснението в нашия град се дължало на липсата на формулярите, които родителите ще трябва да попълват.
Към молба – декларацията трябва да бъдат приложени: удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 месеца и удостоверение, че детето е записано в първи клас.
Финансирането за първолаците ще се отпуска при условие, че доходите за година назад не надвишават 200 лв.  месечно на човек.
Еднократната целева помощ ще бъде осигурена под формата на дрехи и обувки. Ако детето не постъпи в училище, родителите трябва да върнат получената помощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button