Регион

Извадиха 2 км. мрежи от яз. Иваново

Язовир Над 2 км. бракониерски мрежи са извадени от язовир Иваново, край Харманли инспектори от отдел “Риболовен надзор”. 35 са били мрежите, които по мнение на риболовните надзиратели са били поставени малко преди те да проверят водоема. Проверката е била по график.
Бракониерите са познати на служителите на Агенцията по рибарство и аквакултури в Хасково, тъй като от доста време се занимават с това. Не са били заловени. При появата на контролните органи бракониерите са избягали с кола, уточни началникът на отдела в Хасково Д-р Милчо Милчев.
Друга кола паркирана на брега е била проверена. Не е съставен акт на шофьора, тъй като не са открити мрежи или други съоръжения.
57 кг. е извадената от мрежите риба, тя е била изчистена през нощта и предоставена на Възпитателно училище интернат в с. Динево.
Между 300 и 600 лв. е санкцията, която закона предвижда за бракониерите. По- високи са обаче санкциите за любители риболовци.
120 са издадените от началото на годината актове за нарушение на риболовния закон. Налаганите санкции са мотивирали повечето риболовци да си издадат билет. 50 % отстъпка ползват жени на възраст над 60 и мъже над 65 г. Безплатни са билетите за инвалиди и деца до 14 г. Според регистъра билети са издавани и на пеленачета.
Пик в издаването на риболовните талони констатира тази година Агенцията по рибарство и аквакултури в Хасково. 4 600 са издадените към момента, а до края на годината се очаква да станат 5 000. За сравнение през миналата година риболовни билети са имали 4 176 въдичари. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.03.2010 14:10 14:10

:lol: :shock: :whistle:

Back to top button