Спорт

Аржентинец е новият треньор на Григор Димитров

Официално Данте Ботини ще бъде новият треньор на Григор Димитров.

Потвърждението дойде от профила на Димитров в сайта на АТР, където за негов треньор бе вписан аржентинецът. До този момент там стоеше името на Андре Агаси, който бе по-скоро в ролята на консултант на хасковлията и бе с него само в редки случаи. Крис Гро бе човекът до Димитров през 2020-а, но тяхното партньорство приключи още преди края на сезона, съобщава TennisKafe.com.

Ботини е известен най-вече с дългогодишната си работа с Кей Нишикори, който постигна всичките си успехи под негово ръководство. През миналата година аржентинецът работи с Николас Джари, но сътрудничеството им бе възпрепятствано от допинг наказанието на чилиеца.

Самият Ботини прекрати работата с Джари, за да се впусне в предизвикателството с бившия №3 в света Димитров. Вече близо две седмици Ботини е в Монте Карло, където провежда подготовка с Григор, а обявяването му чрез профила на българина в АТР говори за дългосрочни намерения помежду им.

Най-вероятно двамата ще останат в Монте Карло още няколко дни, след което ще заминат за Мелбърн, където в средата на януари трябва да стартират двуседмичния период на карантина. След него е много вероятно Димитров да вземе участие в един от двата АТР 250 турнира, които ще се проведат в седмицата преди Australian Open.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
az
az
05.01.2021 21:58 21:58

И феланкишията да дойде все тия лайна ще е.Не разбра ли това момченце че който спортист е тръгнал по курвалък до никъде не стига

Back to top button