Хасково

Намаляват земеделските стопанства и фирмите в Хасковско

Хасковска област е на трето място в страната по брой регистрираните земеделски стопанства. Пред нея са Кърджали и Пловдив.

Регистрираните земеделци в област Хасково са 5 914, показва последната справка на Министерството на земеделието, храните и горите. Бройката им обаче намалява през последните три години. На стопанствата от региона миналата година са изплатени 18 млн. лв. от така наречената преходна национална помощ, съобщават още от ведомството.

Според Търговския регистър намалели са и новорегистрираните фирми в България. Haskovo.info припомня, че най-голям е спадът в област Хасково – 37 на сто. За страната този процент е 25. Данните се отнасят за периода до 30 ноември 2020 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
защото
защото
03.01.2021 16:56 16:56

Ами как няма да намаляват като всяка проста селянка се изживява като директорка и мениджърка! Като и омръзне нивата и хоп в някое кабинетче на столче – тикви, дини, кауни – все отбор самозабравили се нехора!

Back to top button