Регион

Задържаха трима младежи за грабежи в Димитровград

Трима младежи са задържани за грабежи в Димитровград, съобщават от областната дирекция на МВР.

Те са на 15, 18 и 20 г. и са заподозрени в извършването на два грабежа. Първият опит за грабеж е станал на 1 януари, но за него 79-годишният потърпевш подал сигнал едва вчера. Възрастният мъж разказал, че вървейки по жп мост над река Марица е бил застигнат от непознати за него лица, които му нанесли удари по главата и му извикали „Давай парите“. Той паднал на земята, те го преджобили, но мъжът нямал пари. Нападателите не успели да вземат нищо и избягали в неизвестна посока. Криминалистите са установили, че в опита за грабеж са участвали 18-годишният с 15-годишния си брат.

На 3 януари в 21 часа грабеж е извършен над 65-годишен мъж в същия район. Тогава потърпевшият, охранител на ремонтиращия се мост заявил, че са го нападнали и съборили на земята, отнели му фенера от ръцете и избягали. Тук грабежът е извършен от младежа на 18 г. заедно с 20-годишния.

Двамата пострадали са прегледани от медици и не са със сериозни наранявания. Задържаните са признали деянията си пред разследващите и са описали подробно как са ги извършили.

Двама младежи от Симеоновград пък са задържани за кражба на общинска собственост. Снощи в 21:30 часа момчетата на 17 и 19 г. задигнали 20 бетонни тротоарни плочки, които натоварили в ръчна количка. Те били забелязани на улица „Христо Ботев“ и задържани, а пред полицаите признали деянито си.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button