Регион

С иновативна нанотехнология дезинфекцират детските градини в Димитровград

С иновативна нанотехнология се дезинфекцират през уикенда помещенията на детските градини в Димитровград, съобщават от общината.

В сградите на забавачките се обработват активните повърхности. Такива са входните врати и фоайета, парапети на стълби, места за сядане, общи тоалетни, а в занималните – дръжки на врати, масички, дидактични шкафове. Това се прави за осигуряване на безопасността на децата и персонала.

Дезинфекция

Дезинфекцията се извършва от фирма, която е представител за България на немската компания, разработила иновативния продукт. Германската фирма е сред водещите в света в развитието и приложението на нанотехнологиите. Подобна дезинфекция на детските градини в България е правена още в София, Пловдив и Бургас.

Технологията осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите до 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.01.2021 14:02 14:02

Остайте тия технологии. Въпроса е – до кога ще ни управлява простак

Анонимен
Анонимен
09.01.2021 22:17 22:17

Мандатност на директорките на училища и детски градини! Щом цялото общество вижда злоупотребата с власт, корупцията и тормоза над учителското съсловие – значи е редно всички директорки да се изметат. Незабавна смяна, някои от тях заслужават да ги гонят по улиците с камъни, за направените мръсотии и гаври с хората!

Back to top button