Регион

40 литра дъжд на квадратен метър в Маджаровско, реките са под праговете за предупреждение

Около 40 литра дъжд на квадратен метър е паднал в Маджарово в периода 9 – 11 януари, съобщават от областна администрация.

Най-обилни са валежите в най-южните райони на Хасковска област – между 30 и 40 литра. За сравнение за община Димитровград количествата са между 16 и 20 литра на квадратен метър. В общините Хасково, Минерални бани, Любимец и Стамболово дъждът е между 20 и 30 литра на квадратен метър.

Обстановката в област Хасково към момента е нормална. Няма подадени сигнали за бедствия. Отчита се повишаване на нивата на река Марица при Димитровград, Харманли, Свиленград и Симеоновград, като по данни на оперативните дежурни по общини към момента никъде не е достигнат жълт праг на предупреждение. Река Сазлийка при Симеоновград и нивото на язовир Ивайловград също са под жълтия праг на предупреждение.

Haskovo.info припомня, че за днес за областта е обявен оранжев код за значителни валежи. Същото предупреждение е в сила и за 12 януари.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button