Регион

Опозиционни лидери на протест срещу поскъпването на водата в Димитровград

Протест срещу поскъпването на водата се проведе днес на площад „България“ в Димитровград.

Той се организира от областния лидер на „Да, България!“ Тодор Топалов. На дъждовния площад дойдоха група граждани, пристигна и председателят на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова, която каза, че е тук, за да подкрепи протеста. Станимир Стоянов, който е член на партията, организатор на протеста, застана до Манолова с нейна снимка, на която тя е с червена тениска в подкрепа на Пламен Орешарски. Топалов и Манолова отрекоха присъствието им на площада да е предизборно.

Тодор Топалов каза, че преди Нова година с него са се свързали хора от село Горски извор, недоволни от очакваното поскъпване на водата. Той заяви, че от официалните документи е видно, че цената на водата в Димитровград ще поскъпне от 1.86 на 3.52 лв. за кубик, а по селата – от 1.40 на 2.40 лв. Причината е вливането на ВиК – Димитровград в Асоциацията по ВиК.

Манолова припомни, че още като омбудсман се е борила за справедлива цена на водата и е била на протест в Димитровград. Тя каза, че очаква МРРБ да даде крачка назад и Асоциацията по ВиК да гласува водата да остане на същата цена, защото министерството имало решаващата квота.

Топалов и Стоянов внесоха в общината запитване до кмета Иво Димов по Закона за достъп до обществена информация и очакват отговор до 14 дни. Те питат градоначалника по какви причини ВиК – Димитровград все още не е във водната Асоциация, кога се очаква това да стане факт и как ще се отрази това на цената на водата.

Потърсен за коментар кметът Иво Димов заяви пред Haskovo.info, че не е в Димитровград и е поканил организаторите на протеста на среща в сряда, която те са отказали. Той каза, че общината е против драстичното поскъпване на водата. ВиК – Димитровград е в Асоциацията без да има обособена територия. След като стане прехвърлянето трябва да има и решение на общинския съвет. Дотогава водата в община Димитровград е на старата цена.

 

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
М а я н а
М а я н а
12.01.2021 22:28 22:28

Политически прости тутки!

Автор
Автор
13.01.2021 0:57 0:57

Протести, за печелене на гласове. А с ниска цена на водата как се очаква да се подобри качеството на услугата? На всичко цената върви нагоре, логично е и на водата. С колко е отделен въпрос, зависи какво се цели да се постигне като резултат.

Някой
Някой
13.01.2021 8:06 8:06

И естествено на преден план г-жа Станимир Стоянов! Абе Станимирчо вземи първо си смени анцунга че постоянно те гледам с него, второ – – пиеш ли си редовно хапчетата защото в последно време пак си изчаткал и си се върнал към старите навици /ако се сещаш за какво намеквам /. Я, вземи се спри вече че „чашата преля“ и подхвани някакво друго твое хоби, просто не е здравословно за теб.

Разбирач
Разбирач
13.01.2021 15:58 15:58

Няма ли да протестират,срещу изсичането на горите.

Back to top button