Любопитно

Нов хибриден двигател за 34 000 лв. в гимназията по транспорт

С макет на хибриден двигател на Тойота в разрез се сдобиха от хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“.

Новото оборудване е на стойност 34 000 лв. и е осигурено по проект, съобщават от гимназията, където се оборудва нов кабинет по учебна практика по „Хибридни и електрически автомобили“ с модерна техника. В него освен хибридният двигател върху стенд с колела, има симулатор на хибридни и електрически системи и модул за автомобилно електронно управление.

Двигател

Макетът на хибридния двигател ще позволи да се преподават съвременни транспортни технологии и нови тенденции в автомобила. Оборудването е полезно за новата специалност „Електрически превозни средства“, както и за всички, изучаващи автотранспортна техника.

През ноември гимназията придоби и два комплекта специализиран софтуер за диагностика на автомобили.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button