Хасково

С поднасяне на цветя отбелязаха 143 г. от Освобождението на Хасково

С поднасяне на цветя пред паметника-морена отбезяха 143 г. от Освобождението на Хасково от турско робство.

Пред паметта на загиналите се преклониха кметът Станислав Дечев, председателят на общинския съвет Таня Захариева, народните представители Евгения Ангелова и Митко Полихронов, областният управител д-р Стефка Здравкова, заместник-кметовете на общината Мария Вълчева, Динко Тенев и Танев Емин, представители на командването на хасковското военно формирование, почетният гражданин Васко Димов, съобщават от общината.

„Денят на Освобождението на града ни трябва да остане в паметта, в сърцата и душите на всички хасковлии. Днес ние сме поставени пред редица ограничения, но те са необходими, за да се запазят здравето и живота на хората. А своята признателност пред делото на нашите предшественици, всеки може да изрази с един малък жест, но идващ от сърцето му“, каза Станислав Дечев.

Заради пандемията не се проведе тържествен ритуал за честване на годишнината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button