Хасково

Стягат тестването за коронавирус на 3 199 в училищата в Хасковско

Масово тестване за коронавирус на педагогическия и непедагогическия персонал се подготвя в Хасковска област.

То ще започне от 25 януари в цялата страна и трябва да приключи до 3 февруари. Тестването се прави преди очакваното връщане на част от гимназистите в училище и ваксинацията на персонала в школата.

От РЗИ – Хасково съобщиха за Haskovo.info, че тестването е доброволно. От здравната инспекция разполагат с бързи антигенни тестова за всички 3 199 работещи в училищата в областта. Тестването ще се извършва в училищата под ръководството на РЗИ.

От Регионалното управление на образованието съобщиха, че се увеличават желаещите учители да се ваксинират. Haskovo.info припомня, че първоначално 20% от учителите и 11% от непедагогическия персонал заявиха, че искат да се имунизират, но списъците са отворени и се записват още желаещи.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
директора на водопада
директора на водопада
19.01.2021 18:06 18:06

За какво трябва да ги тестват?Та те от 2 месеца са си вкъщи!Кой ще плати масрафа?А,да,сетих се,тия,които са принудени да си стоят вкъщи без заплата заради измисленото онлайн обучение!Нешо взе да ми писва,присъствено не искат,ваксини не искат,добре им е да си стоят вкъщи даскалята!Че и заплатите им вдигат няколко пъти,и то на каплак,без да се гледа кой заслужава и кой не става…

Анонимен
Анонимен
19.01.2021 19:49 19:49

Абе директоре на водопада – първо – учителите изобщо не са си в къщи! От 4 февруари – голяма част от учителите са по училищата и малките ученици също са в училище. Второ – това с тестването трябваше да случи още края на декември, за да се види каква е заболяваемостта сред учителите – като всички български семейства всеки втори учител има член от семейството в чужбина. Ако не е прихванал ковида от училище – може да бъде внесен вируса. И ако не обществото не му дреме за здравето на учителите – това с пренасянето на вируса удря и по децата! Като държите да измират учителите добре – ама доката се установи че има болни – учениците които контактуват с тях прихващат, и го носят в собствените си семейства! Виждате вече всички, че усложнения от болестта има и при децата! Факт е, че един от най-масовите пътища на заразяване и разпространение е по училищата!

точно така е
точно така е
19.01.2021 19:57 19:57

Точно така. Напълно верен е вторият коментар. Тестване, защото от училищната среда се разнася по много семейства. Особено когато в определени училища се прикриват болните от ковид 19. Колко етично и морално е да се крият болните, да не се предупреждават хората които са били в близък контакт с тях, да не се извършва дезинфекция, защото определени некадърнички не искат да си отварят работа или не могат нищо да свършат като хората! А да не говори за безотговорни личности, които знаят че са преносители на болестта, че трябва да са под карантина, но ходят всеки ден на работа и продължават да заразяват хора с които работят, защо се мислят за ненаказуеми, за недостижими за болестта и най-вече за незаменими! Манията за величие и селския манталитет никого не са направили незаменим или първичък!

т
т
20.01.2021 19:55 19:55

Мандатност на директорките на училища – не може повече да продължава това дерибейство и бащиния! Разни прости селянки всеки ден се гаврят с учителите и ги привикват по време на епидемия – пълно безхаберие и липса на организация или нарочно всеки ден се гаврят с учителите – днес документ за подпис, вчера документ за подпис, утре ще има друг документ за подпис – и така всеки ден! Много са загрижени горките директорки да не оставе някой здрав учител неприхванал короната!

недоволството ни ще ви помете неуважаеми
недоволството ни ще ви помете неуважаеми
23.01.2021 15:16 15:16

Какъв е този ВЕЧЕН ПОСТ – директорка на училище! Колко нередности има по училищата, за които си говорят и ги знаят и хората извън тези институции! Изпълненията на определени директорки от града се разнасят от уста на уста, има записи как участват в неморални празнества, как крещят, как заплашват. Има видни доказателства как гонят хора и се вижда от всички колко некадърни, неграмотни и леки кадри назначават! Хасково е единственият град, в който това се допуска, не се взимат никакви мерки, а големи скандали се потулват от правилните хора!

да попитам просто
да попитам просто
23.01.2021 20:03 20:03

Боева, хайде да обясниш следното: къде е написано и разрешено директорка или директор на училище да крещи и да изпада в истерия; къде е разрешено тези директорки и директори да упражняват психически тормоз под формата на размахване на пръст, непрекъснато повишаване на тон, крещене, поставяне на неизпълними задачи и заплахи за саморазправа; къде е разрешено да се прилага физически тормоз – принуда за напускане, всекидневни подигравки, обиди, създаване на физически дискомфорт и намеса в личния живот; къде и по какъв начин е разрешено да се застрашава животът и здравето на работещите по училищата по усмотрение на директорка или директор на училище; къде е написано това, защото ти очевидно толерираш такива действия и ги приемаш за нормални, както и самите неадекватни директорки и директори! Ти Боева, така ли управляваш РУО? Това ли е стилът на управление на днешния ден!

учител
учител
24.01.2021 14:17 14:17

Да попитам простичко?
Откъде тази информация получава това лице, че толкова е запознато с работата на всички директорки и директори, експерти……Неудовлетворена амбиция или от клюки, интриги, злословене.
Да попитам отново?
Защо не излезе с името си. Да постъпи достойно, след като е толкова загрижено лицето за образованието в града и областта.

Анонимен
Анонимен
24.01.2021 14:11 14:11

Чудесен въпрос, ама няма кой да отговори!

Анонимен
Анонимен
24.01.2021 17:24 17:24

Веднага се разпознават писанията на директорки – самоопределили се като учител! Да си учител е призвание. А да си нагласен директор или директорка е позор е за всеки с претенции и амбиции!

учител
учител
24.01.2021 22:23 22:23
Отговор до  Анонимен

И пак си анонимна…..Директорките не се самоопределят – те също са учители.

дайте подкрепа!
дайте подкрепа!
24.01.2021 21:40 21:40

Ей затова подкрепете всички петицията за мандатност на директорските постове по училищата и детсктите градини! И всички отговорни постове в образованието – в тази област нямат място хора кариеристи и самозабравили се, самовлюбени личности! Образование се прави със сърце и душа, а не с болни амбиции, съревнование за първенство и криворазбран реваншизъм!

хей учителю
хей учителю
25.01.2021 19:22 19:22

Ако беше учител драга или драги – щеше да знаеш, че с няколко учебни часа за петдневна работна седмица – не се става учител и не можеш да се наречеш учител! Ти да не би да си от вечните прилижени до някоя директорка дето всичко им е позволено, за тях задачи и срокове не важат и все други им вършат работа щото са много заети да се мазнят на Величието. Ама иначе лапат часове отгоре за две работни места! И са първи калинки да хвалят Великата! Толкова долни и двулични сте, че и в ада няма да ви искат неуважаеми лизачи и лизачки! Без да ви толерират нищо не струвате! Нагласени връзкари и връзкарки, без умения!

Back to top button